Sommige toestellen zijn niet geschikt voor rijk gas.
Twijfel je aan de geschiktheid van een gastoestel? Je kunt contact opnemen met gas.be of de fabrikant van het toestel. Neem ook een kijkje op de conversiewebsite bestemd voor bevoegde technici, waar je meer informatie vindt.

Het nazicht moet gebeuren
Informeer je klanten zelf ook over de omschakeling, ook al zullen je betrokken klanten tijdig een bericht van hun distributienetbeheerder en/of gasleverancier ontvangen. De indicatieve conversiekalender vind je op de site van de distributienetwerkbeheerders van je klanten.
Wanneer schakelen je klanten over naar rijk gas?
Je kunt
Breng je klanten op de hoogte van de omschakeling
Zijn je klanten op de hoogte van de omschakeling? Misschien niet.
Geef je klant bij het nazicht een


Heb je nood aan technische informatie over de gasconversie?
Als je je klant het beste advies geeft en hem de oplossing aanreikt met de beste prijs-kwaliteitverhouding, zal hij lang klant bij je blijven.
Bezoek ook de conversiewebsite bestemd voor bevoegde technici, ontwikkeld door gas.be.
Daar vind je onder meer de sectorale gedragscodes, opgesteld in samenwerking met de federatie van de ketel-en branderfabrikanten ATTB en aanbevollen door de installateursfederaties Bouwunie Installateurs en ICS. Je vindt er ook gedetailleerde informatie over de technische voorschriften, evenals sjablonen voor het bezoekverslag en modelbrieven.
Gas.be zal ook informatiesessies voor bevoegde technici organiseren, in samenwerking met de distributienetbeheerders. Aarzel niet om gas.be te contacteren op 0800 11 229 of per e-mail: helpdeskLH@gas.be.
Vragen?
Aarzel niet om de 'Veelgestelde vragen' (FAQ)
of de conversiewebsite bestemd voor bevoegde technici te raadplegen.